Over mij

TIneke meijer

Founder | Coach | Psychomotorisch therapeut

Rotsorg is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Ruim 15 jaar geleden werd ik volledig gegrepen door klimmen. Deze sport werd voor mij niet alleen een liefhebberij maar ook een therapeutische uitlaatklep. Het confronteerde me met mijn angsten en leerde me gaandeweg ze meer te accepteren en beheersen, niet alleen tijdens het klimmen maar ook daarbuiten.
Zo had klimmen een grote impact op mijn leven. En nog steeds duwt het me iedere keer weer uit mijn hoofd en in mijn lichaam. In de ervaring van het hier en nu.

Over Rotsorg

Klimmen gaat vaak letterlijk over het uitstellen van vallen. Als je valt, ben je immers af. Én het is best eng. BLOK!
In ons dagelijks leven vermijden we ook liever mislukkingen en soms staat dit je persoonlijke ontwikkeling dusdanig in de weg dat je er last van krijgt, zoals ook in mijn geval.

Naast mijn eigen ervaringen hebben verschillende boeken bijgedragen aan het ontstaan van Rotsorg, waaronder The Rock Warrior’s Way van Arno Ilgner. Terwijl ik de verworven inzichten toepaste in mijn eigen klimpraktijk, viel me op dat veel klimmers vergelijkbare uitdagingen ervaren. Dit wakkerde mijn behoefte aan een waardevolle bijdrage te leveren en daarmee werd het idee voor Rotsorg geboren.

Onder deskundige begeleiding kan de sport je inzicht geven in angstige gedachten en emoties. Soms leiden deze gedachten tot vermijdingsgedrag, wat helaas angst juist versterkt. Door bewust vallen én falen te omarmen, zelfs in het bijzijn van anderen, neemt angst af en ontstaat ruimte voor groei.

Tijdens mijn coaching creëer ik een veilige en gecontroleerde omgeving om dit proces stapsgewijs aan te gaan. Natuurlijk krijg je ook de nodige handvatten aangereikt om zelfstandig verder te kunnen oefenen.

Ervaar het zelf!

Rotsorg is een erkend NKBV opleidingscentrum en verzorgt ook workshops, klimcursussen, techniektrainingen en instructeursopleidingen. 

Spelen (faal)angst of andere mentale obstakels ook buiten het klimmen een belemmerende rol? Neem dan eens een kijkje op de website van Buro Rotzorg voor diepgaandere coachingsmogelijkheden, weerbaarheidstraining of psychomotorische therapie.