Individuele Coaching

Foto: Martin Fickweiler

Klimmen is bij uitstek een sport die het fysieke en mentale verenigt.
Simpel gezegd zijn in de klimsport drie elementen belangrijk:

1. mentale (veer)kracht
2. techniek
3. fysieke kracht & uithoudingsvermogen

Het mentale aspect wordt vaak behoorlijk onderschat. Toch staan deze elementen in volgorde van belangrijkheid, wat ons betreft. 
Bij Rotsorg leggen we de focus op het mentale als basis voor groei, vanuit de visie dat in 90% van de gevallen het hoofd de grootste beperkende factor is.

Uitgangspunt hierbij is ervaringsgericht leren. Onze werkwijze kenmerkt zich dan ook door de nadruk op het praktische, op doen en ervaren
Soms blijkt één thema sterk op de voorgrond als obstakel (faalangst bijvoorbeeld) en gaan we daarmee de diepte in. Andere keren werken we meer in de breedte aan mentale groei. De mogelijkheden zijn eindeloos, en jij hebt de regie!

 

 

Lees verder over onze visie…

DUUR: 90 min.

FREQUENTIE: nvt.

PLAATS: Klimcentrum Monte Cervino (Een andere hal is in overleg ook mogelijk. In sommige gevallen worden dan extra kosten in rekening gebracht.)

TARIEF: €100   Ontvang €25,- korting bij aanschaf van een kort coachingstraject (zie volgend tabblad)! Deze korting wordt verrekend met de kosten van het korte coachingstraject.

– kennismakingsgesprek
– personal assessment
– opmaak profiel
– plan van aanpak voor vervolg

 

KORTE BESCHRIJVING

De eerste coaching start met een kort kennismakingsgesprek waarin we kijken wat we voor je kunnen betekenen. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je coach, want alleen op deze basis zul je buiten je comfortzone treden.

Hierna maken we een assessment van de beginsituatie, de motivatie en doelstellingen. Ook mogelijke beperkingen (zoals bijvoorbeeld je blessureverleden) brengen we in kaart.

Vervolgens bekijken we je in de wand. We gaan dus praktisch aan de slag en maken een registratie van wat er tijdens de coaching gebeurt: je klimprofiel.

Op basis van dit profiel maken we een plan van aanpak voor een eventueel vervolgtraject.

DUUR: 3 sessies á 90 min.

FREQUENTIE: wekelijks / 14daags

PLAATS: Klimcentrum Monte Cervino (Een andere hal is in overleg ook mogelijk. In sommige gevallen worden dan extra kosten in rekening gebracht.)

TARIEF: €315   Ontvang €50,- korting bij aanschaf van extra sessies (zie volgend tabblad)! Deze korting wordt verrekend met de kosten van de extra sessies.

 

KORTE BESCHRIJVING

Dit individuele coachingstraject is een uiterst praktijkgericht programma, bestaande uit drie contactmomenten. Je leert door te doen, te ervaren. Daarnaast bespreken we de ervaringen en krijg je oefeningen en copingstrategieën aangereikt om blokkades aan te pakken. 
Op basis van jouw situatie, achtergrond en doelen gaan we in op mentale blokkades die je belemmeren tijdens het klimmen. Inhoudelijk is de coaching dus afhankelijk van jouw persoonlijke profiel en bijbehorende plan van aanpak (zie het tabblad assessment). 

Je kunt kiezen voor tussenpozen van één of twee weken. Tussen de sessies door krijg je opdrachten mee, waardoor we tijdens de sessies maximaal vooruitgang kunnen boeken.

DUUR: 3 of meer extra sessies á 90 min.

FREQUENTIE: wekelijks / 14daags / maandelijks

PLAATS: Klimcentrum Monte Cervino (Een andere hal is in overleg ook mogelijk. In sommige gevallen worden dan extra kosten in rekening gebracht.)

TARIEF: €80 per sessie

 

KORTE BESCHRIJVING

Dit zijn vervolgsessies in aansluiting op het korte coachingstraject. Voor als je het gevoel hebt nog wat langer baat te hebben bij begeleiding.
Minimale afname: 3 extra sessies. Daarna kun je per sessie bijboeken.

Waar we aan werken tijdens deze sessies en welke thematiek aan bod komt, is helemaal afhankelijk van wat tijdens het assessment en het korte coachingstraject aan bod is gekomen.
Naast mentale aspecten, kunnen bijvoorbeeld ook strategie/tactiek, routelezen en andere aanverwante factoren aan bod komen. Factoren die van invloed kunnen zijn op de ervaring en bepalend voor je prestatie. 

Jij hebt de regie en bepaalt de koers. Je coach documenteert en monitort het proces, begeleidt en stuurt bij waar nodig.